Tarun Taikakakut

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Sitruunamuffinssit ja Sitruunakerma

Moi!
Tein sitruunamuffinsseja joihin pursotin sitruunakermaa. Molemmat ohjeet on Kinuskikissalta, muffinssien ohje löytyy täältä (itse jätin ohjeesta inkiväärin pois). Sitruunakerman ohje löytyy täältä. Muffinssit ovat todella helppoja ja ihanan pehmeitä, voin suositella niitä lämpimästi! Samoin sitruunakerma on ihanaa :)
Molemmat ovat vahvasti sitruunan makuisia.




Ohje lisätty 28.10.2013

Sitruunamuffinssit:
2 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
2 dl appelsiinijugurttia
2 munaa
½ dl rypsiöljyä

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta sitruunan kuori. Purista mehu. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat ja täytä ne taikinalla.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sitruunakerma:
2- 2 ½ dl  vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 dl lemon curd -tahnaa
(keltaista elintarvikeväriä)

Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja lemon curd.


Taikina oli mitoitettu niin, että siitä saa 15 muffinssia, minä sain siitä 12 normaalia ja 7 miniä. Minit on kivoja pienille lapsille, kun he eivät niin isoja jaksa syödä.

Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Todella kauniita muffinsseja! Tykkään itsekin tehdä minimuffinsseja, ne on kivan kokoisia ja niitä voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka kolme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä olen jo tosi pitkään tehnyt kaikkiin juhliin muffinssit mininä, näin ihmiset jaksaa paremmin maistella useita sortteja. Aina on kuitenkin täytekakkukin ja niistä ei kovin pieniä siivuja saa :)

      Poista
  2. Makoisia olivat! Kiitos vain maistiaisista! :) Sitruunanmakua oli juuri niin paljon kuin pitikin - minun mieleeni! Ja lasten!! :) T. Sanna

    VastaaPoista
  3. Täällä on ihania herkkuja herkkujen perään :) tosi kauniita ja ihanan kuuloinen resepti, pitää testata, kun saa tämän pääsiäisen ensin hoidettua :) oikein aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu! Suosittelen kokeilemaan, olivat kyllä raikkaan makuisia. Hyvää pääsiäistä myös sinulle! :)

      Poista
  4. voi vaikka mitä ihanaa! :) hoksasin tulla vierailulle vasta nyt ja olenpa iloinen, että tulin! saanko linkittää blogisi listalleni? seuraan mielellään mitä puuhailet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Sanna! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! ;D Minä olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa. Tottakai saat linkittää minut ja minäkin laitan sinut tuohon blogiluetteloon. Kiitos kommentista :)

      Poista
  5. Hei,
    Sattuisiko sinulla olemaan tuon sitruunakerman ohje tallella? Kinuskikissa päivittää sivuja ja tarvisin sen ohjeen. Kiitos <3 Sinulla on ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaa ja kiitos kehuista :) Onnistuuhan tuo, eihän sua nyt pulaan voi jättää :)

      2,5 dl kermaa
      2 tl vaniljasokeria
      2 dl lemon curd-tahnaa
      tarvittaessa keltaista elintarvikeväriä

      Kerma vatkataan ja lisätään loput ainekset.
      Vinkkinä kerron että lisää yksi desi lemon curdia ensin ja maistele vaahtoa, siitä tulee helposti liian vahvan makuista.

      Poista
    2. Ihanaa! Kiitos ihan hirmuisesti :) Jouduin jo paniikkiin miten käy huomisten kutsujen muffinsien, jos eivät saa vaahtoa päälle. En voi kylliksi kiittää <3

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊