Tarun Taikakakut

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pekoni-munapitsa

Moikka!
Löysin Mustikkasuun blogista ihanan Modernin parsapitsan-ohjeen. Sovelsin ohjeesta "mitä jääkaapista löytyy"-version ja nämä olivat ihan sairaan hyviä! Pohja on ihanan pehmeä, suosittelen näitä kyllä! Itse tykkäsin kovasti omista täytteistäni ja tulen tekemään näitä ehdottomasti toistekkin :D Ohje on ihan alunperin Koti ja keittiö -lehdestä, numerosta 4/2013 ja Mustikkasuun parsapitsa-ohje löytyy täältä. Laitan tänne vielä oman versioni ohjeesta.


Pitsapohja (4 pientä pitsaa)
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (käytin kuivahiivaa 6g eli 1/2 pussia)
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2½ dl vehnäjauhoja

½ dl ruisjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla 4 pientä pitsapohjaa pellille.

Sivele jokaiseen pohjaan ruokalusikallinen öljyä. 
Ripottele päälle täyte:
juustoraastetta
2 tomaattia pilkottuna
140 g (=1 pkt) pekonia paistettuna
1 sipuli paistettuna
murustele päälle fetakuutioita 
4 kananmunaa

Kannattaa tehdä täytteeseen pikkuisen koloa kananmunaa varten ja voit myös nostella reunoja hieman ettei muna valu pois.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla noin 5-10 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle pippuria ja suolaa. Nauti! :)

Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊