Tarun Taikakakut

torstai 19. syyskuuta 2013

Brownies-leivokset

Moi!

Viikonlopun kakkuhommista jäi pursotinpussiin kermaa ja pähkäilin, että paistaisinko vaikka pannarin... Kun anoppi poikkesi ja toi rasian kauniita karhunvadelmia ei ollut enää epäselvyyttä siitä mitä teen! ;D Karhunvadelmat ihan huusivat kaverikseen suklaata! Halusin päästä kaikkein helpoimmalla ja muistin tämän Kinuskikissan brownies-pohjan. Paistoin pohjan neliskanttiseen 22cm x 22cm reunavuokaan. Jaoin pohjan kahtia ja kostutin toisen maidolla, sitten sivelin kostutetulle pohjalle trooppista hilloa, nostin toisen pohjan päälle, kostutin senkin maidolla ja leikkasin annospaloihin ja pursottelin kermat päälle. Koristeeksi laitoin karhunvadelmat. Kostutuksesta tykkään, näistä saa sillä tavalla vieläkin mehevämpiä. Nämä ovat kyllä aivan ihania pieniä herkkuja! Tykättiin tosi paljon :D



Brownies-pohja: 
125 g voita (tai margariinia) 
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
2 dl vehnäjauhoja 

Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 22cm x 22cm (tai pyöreään 24cm) vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt leikkaa se kahtia ja sivele toisen puolen päälle hilloa ja nosta toinen levy päälle, leikkaa sopiviin leivospaloihin ja koristele. 
Jos kostutat pohjan, pistele ensin haarukalla pohjaan reikiä. Neste imeytyy paremmin.




Terveisin Taru

22 kommenttia:

  1. Eikä, taas lisää suklaaherkkuja ;) Leivontainto on jo tosi kova ja tekis mieli jotain suklaista ja tahmaista. Tämä on just sen näköistä :) Tuo pohja vaikuttaa tosi kivalta, kun ei tarvi sen enempää vatkailla aineksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohja on kyllä helppo ja mikä sen ihanempaa :) Ja pohjasta voi loihtia vaikka mitä! Pari kertaa olen tehnyt pohjan 24cm irtopohjavuokaan, pursotellut kerma-tuorejuusto-seoksella reunat/kranssin ja laittanut koristeeksi säilykemandariinia, niin hyvää! :D

      Poista
  2. voi ääk, kun näyttää herkuilta!! Nam! Vielä et ilmeisesti ole testannut sitä koristeluvärkkiä, jonka voitit mun blogin arvonnassa ? Odottelen innolla mitä saat sillä aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) En ole testannut ja kiireitä piisaa, mutta kovasti haluaisin jo kokeilla joten eiköhän lähiaikoina joku rako löydy :D

      Poista
  3. Kauniin näköisiä ja varmasti aivan ihania:) Olen myös itse tehnyt joskus ohuen täytekakun brownies taikinasta ja tuli ihanan makea kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tälläisellä pienellä leivoksella sai kyllä makeanhimonsa tyydytettyä :D

      Poista
  4. Mahdottoman herkullisen näköisiä! Rupesi heti tekemään mieli jotain suklaista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuosta alimmaisesta kuvasta kyllä näkee/arvaa hyvin miltä tuo leivos maistuu ;)

      Poista
  5. Todella herkullisen näköisiä. Mielellään näitä maistaisi.

    VastaaPoista
  6. Vaan onpa namin näköistä...tuo viimeisessä kuvassa oleva pala laittaa jo suun aukeamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Kiva kuulla, että suusi aukesi! Hih! ;D

      Poista
  7. oi oi! Tuo viimeinen kuva tosiaan saa veden kielelle, kuppi kuumaa kahvia ja ja...

    VastaaPoista
  8. Kauniita, pieniä kakkuja!! Maistuis mullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne :) Nämä olivat kyllä ihanan pieniä. Tälläiset menisi kivasti juhlissa kahvipöydässä, vieraat jaksaisivat maistaa muutakin, kun nämä on niin kivan pieniä :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Nuo marjat taitavat kruunata nämä leivokset :)

      Poista
  10. Upean näköisiä ovat! Ja varmasti myös herkullisia. Marjat ovatkin omasta mielestäni kaikessa aitoudessaan parhaimpia koristeita.:) Tosin sinä teet aivan ihania koristeita muutenkin! Ja voi jestas tuota pikku myy kakkuakin, olet mielettömän taitava! Rakastan muumeja, pikku myy on loistava.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melody :) Marjat ja hedelmät on kyllä upeita koristeita muotoineen ja väreineen :) Pikku Myy on kyllä kiva maalata ja onneksi pienet lapset sitä usein pyytävät :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊