Tarun Taikakakut

lauantai 21. syyskuuta 2013

Kinkku- ja kalavoileipäkakut

Heips!
Tein kastajaisiin kaksi voileipäkakkua, kakut ovat 20-25 hengelle ja laktoosittomia. Kinkkukakku ja kalakakku ovat molemmat Pullahiiren hyväksi havaituilla ohjeilla tehtyjä. Kalakakun ohje menee yksinkertaisena tuohon pyöreään 26cm vuokaan.  Kinkkukakussa joutuu suurentamaan kinkkutäytteen määrää, olen lisännyt yhden tuorejuuston ja kinkkua 50g ja leipää menee kaksi pakettia.  Koristelussa runsautta saa salaatilla, tässä käytin jääsalaattia joka pysyy kauan hyvänä. Leikattavuuden takia laitan salaatin pieninä suikaleina/paloina.  Toiset samoilla ohjeilla tehdyt kakut löytyy tästä linkistä.






Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Upeat voikkarikakut!! Kauniit koristelut!

    VastaaPoista
  2. silmiähivelevän kaunista työtä!!!!

    VastaaPoista
  3. Söin pitkästä aikaa voileipäkakkua syntymäpäivillä, vitsi että maistui hyvälle! :-) Sit taas tuli mietittyä, et miks niitä tulee tehtyä niin harvoin. Vois joskus tehdä sellasen ihan vaan kotiin herkuteltavaksi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voileipäkakut on kyllä niin hyviä ja totta on, että harvoin niitä tulee muuten vaan tehtyä. Vaikka ei niissä nyt toisaalta niin isoa työtä ole, pilkkomista ja kasaamista vaan... Kivasti menee väli- ja iltapalanakin, meillä tykkää lapsetkin näistä :) Juhannuksena tein ihan itselle pienen kakun kuivakakkuvuokaan, sopivan pienen ettei kerennyt kyllästymään kun se jo loppui :D Tee ihmeessä tälläinen pieni kakku joskus :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/kinkku-voileipakakut.html

      Poista
  4. Kauniit voileipäkakut! Vaikka makeasta tykkäänkin yli kaiken, niin voileipäkakku vie melkein voiton täytekakusta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Voileipäkakut on kyllä ihania ja näissä Pullahiiren ohjeissa käytetään tuorejuustoja niin täytteistä tulee raikkaita. Minusta sulatejuusto on voileipäkakuissa jotenkin tunkkaista. Makuja on tietysti monia :)

      Poista
  5. Erityisesti tuo kalavoileipäkakku valloitti sydämeni kauniilla yksinkertaisella olemuksellaan. Upea koristelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minä olin juuri tästä kalakakusta ensin huolissani, että tuliko liian simppeli koristelu, kun oli "vaan" kahta väriä, mutta sitten muutin mieleni kun ajan kanssa se alkoi näyttämään raikkaalta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊