Tarun Taikakakut

torstai 26. syyskuuta 2013

Marianne-marenki

Moi!
Tein suklaapiirakkaa johon tarvittiin keltuainen ja tietysti jäi siis yksi valkuainen ylimääräiseksi. Mitään ei haaskata ja valkuainen päätyi marengiksi. Pääsääntö perusmarengissa on yhtä valkuaista kohden 50g sokeria. Kahden valkuaisen kokoisella ohjeella marenkeja tulee pellillinen. Tästä tuli ihanan rapsakkaa ja minttuista marenkia! :)


Marianne-marengit:
2 valkuaista
100 g hienoa sokeria
1/2 dl marianne crushia
1 tl kaakaojauhetta

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää kaakaojauhe kun vielä vatkaat. Lisää lopuksi vaahtoon marianne crush varovasti nostellen. Paista 130 asteessa 40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. onpa hyvä idea, mariannerouhetta marenkiin. Ei ole tullut mieleen sellainen ollenkaan. Varmaan lastenkin mieleen nämä marengit... tosin meillä maistuu ihan tavallisetkin marengit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Olen tuon idean netin ihmeellisestä maailmasta bongannut :) Tämä maistui minusta hyvältä ja yleensä en ole kova marengin ystävä. Marianne kyllä vaikutti asiaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊