Tarun Taikakakut

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Rukiinen Suppilovahveropiirakka (pellillinen)

Moi!
Rakastan ruisjauhoja piirakka- ja pizzataikinoissa, mutta ikinä en ole hoksannut laittaa niitä rahkavoitaikinaan. Suklaapossu hoksasi, minä siis kokeilin heti perässä :D Laitoin nyt aluksi vain yhden desin, ensi kerralla kokeilen kahta. Tämä oli tosi hyvää ja toivottavasti myös pikkasen terveellisempää ;)


Rukiinen rahkavoitaikina: 
(Pellillinen tai 2 x 26cm irtopohjavuoka)

250 g maitorahkaa
250 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille tai jaa taikina kahtia ja tee kaksi pienempää piirakkaa. 

Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte:
2 pkt pekonia
3-4 dl esipaistettuja suppilovahveroita
2 sipulia
prk ranskankermaa
2 dl kermaa
3-4 kananmunaa
4 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Paista pekoni, sipuli ja sienet. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, munat ja mausteet. Laita pohjan päälle juustoraastetta ja täyte, kaada kerma-munaseos täytteen päälle  ja lopuksi ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Varpisti on herrrkullista piirakkaa. Pitää kyllä kokeilla jonkin sorttisena versiona minunkin. Yhteen aikaan tuli tehtyä aika usein rukiista kääristä puolukkarahkatäytteellä...on aika namia sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli niin hyvää, että viiden aikuisen kesken kahvipöydässä meni melkein koko piirakka! Kaikki otti aina vielä vähän ja vielä vähän ;D

      Poista
  2. Kiitos hyvästä vinkistä, juuri sienimetsästä tultiin suppiksia mukana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu! :D Mulla on suolaiset leivonnaiset-osiossa useampikin "suppis"-ohje ;)

      Poista
  3. Tämän reseptin lopputulos on ollut eräs parhaista (googlesta suppilovahveropiirakka hakusanana). Kaloreita on varmaan paljon, mutta on sen verran hyvää, että vaikea syödä kohtuullista annosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aivan ihanasta palautteestasi! :) Hienoa kuulla, että olet tykännyt piirakasta. Tämä on kyllä aivan taivaallista! Vielä, kun kerkeisin metsään sieniä hakemaan niin saisin tätä taas herkutella!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊