Tarun Taikakakut

lauantai 7. syyskuuta 2013

Suklaamarenki

Heippa!
Siskon lastenvaatekutsuille tein pientä makeaa tarjottavaksi :) Rakastan näitä kutsuja, kun saa naisten kanssa olla ja shoppailla, oikein mukavaa ajanvietettä kotiäidille joka viettää suurimman osan ajastaan seurustellen 1,5 vuotiaan kanssa ;D 
Ohje on Pullahiiren ja alla oleva ohje on kopioitu suoraan häneltä. Viimeksi nostelin isoja kasoja pellille, kuten Pullahiirikin, mutta nyt haluttiin tarjottavan pienempiä makupaloja :) Ohjeella sain 50 pientä marenkia. Tästä linkistä löydät aiemmin tekemäni suklaamarengit. 

Pullahiiren Makeat Suklaamarengit:
3 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
70 g suklaata

Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteen pä
ällä vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että sormien välissä vaahtoa kokeillessa sokerin kiteet ovat sulaneet. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt (noin 10 minuuttia). Kun massa on paksua valkoista vaahtoa, kaada vaahdon päälle jäähtynyt sulatettu suklaa. Kääntele varovasti massaa lastalla, mutta älä liikaa, jotta suklaa ei sekoitu koko massaan ja tee siitä kokonaan vaaleanruskeaa. 

Nostele leivinpaperin päälle isolla kauhalla tai kahdella lusikalla kekoja. Nämä olivat sen kokoisia, että tällä reseptillä sain aikaiseksi 7 suurta suklaamarenkia. Paista 130 asteessa noin 50 minuuttia. 

Nämä marengit saavat jäädä sisältä tahmeiksi.
Tällä ohjeella saa pursotettuna 50 pientä marenkia.






Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Näyttää aivan superhyviltä! Suklaaversio on kokeilematta, jotenkin epäilen onnistuvani kun marenki on muutenkin vähän kinkkinen mulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Marenkeja on monenlaista ja tämä ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Tässä valkuaiset ja sokeri vatkataan ensin vesihauteessa lämpimäksi, että sokeri saadaan sulamaan ja sitten vaahtoa vatkataan kunnes se jäähtyy. Mutta eihän sitä tiedä vaikka tämä olisi juuri se sinun marenkisi :)

      Poista
  2. Uu, tämä lähtee kokeiluun! :) Muutenkin olen jo vähän aikaa funtsinut että marenkeja pitäisi joskus kokeilla mutta vielä en ole aikaiseksi saanut. Ehkä nyt sitten piakkoin ;)

    www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, nämä ovat kyllä hyviä! Voit oman mielesi mukaan laittaa suklaatakin. Minulla on näissä tummaa ja ihan vähän valkoista. Maitosuklaasta en ole ikinä kokeillut, vaikka tiedän, että siitäkin tulisi ihanaa!! :)

      Poista
  3. Nämä ovat kokeilulistallani! Vietän syntymäpäiviä tämän kuun lopussa, voisin yrittää toteuttaa nämä silloin. Olen suuri marengin (ja suklaan!) ystävä.;) Ihana tuo alempi kuva!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sattui olemaan tuollaisia servettejä ja marengit sopi siihen kyllä hyvin :) Nämä on myös helppo tehdä aikasempaa kun säilyvät hyvin :)

      Poista
  4. Niin kauniita ja herkullisen näköisiä. Noita katsoessa tekee kyllä mieli kokeilla noiden tekemistä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Maistuvat kyllä ihanasti suklaalle, suosittelen :)

      Poista
  5. Söpöjä....ihanan näköisiä ja nimenomaan tällaisina mitä nyt olet tehnyt.

    VastaaPoista
  6. Kaksi suurta herkkuani yhdessä. Suklaa ja marenki. Ihania!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Niin tekisi mieli vielä tehdä näitä uudestaan, kun olen joka kerta tehnyt tummasta suklaasta, haluaisin kokeilla maitosuklaata ja valkosuklaatakin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊