Tarun Taikakakut

maanantai 7. lokakuuta 2013

Suklaakakku suklaakuorrutuksella

Moi!
Tämä kakku on jo vuosien ajan kuulunut minun "joulu-ohjelmistoon" :) Joskus innostun tekemään tätä muutenkin. Olen vienyt jouluisin lahjaksi, työkavereille ja tehnyt kotiin ja vanhempien luo. Yleensä teen kakun pitkulaiseen leipävuokaan, mutta nyt halusin omaan herkutteluun pienen kakun niin tein taikinan puolikkaana 1 litran vuokaan. Ja todella pieni tästä tulikin! :) Ohje on alunperin kirjasta Hyvää ruokahalua!-Kotikokin parhaat leivontaohjeet. Kirjaan on kerätty tavallisten ihmisten leivontaohjeita ja tämän reseptin on laatinut Ritva Lahtinen Tampereelta. Kuorrute on omasta päästä. Olen niin kauan tehnyt tätä kakkua, että olen onnistunut kuluttamaan tähän kokonaisen pullon brandyä! Pieni tilkka olisi vielä pullon pohjalla, kyllä sillä ainakin kaksi kakkua vielä tekee ;D 


                                      Suklaakakku: 1,5-2 litraiseen vuokaan
170 g tummaa suklaata
170 g voita
2 rkl punssia, rommia, konjakkia, brandya...
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi keskenään ja lisää lopuksi alkoholi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon puolet jauhoista ja puolet sulasta suklaasta, sitten loput jauhoista ja suklaasta. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkua 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tuo puolikas taikina 1 litran vuoassa kypsyi 20 minuutissa. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Suklaakuorrute:
150 g tummaa suklaata
50 g voita

Sulata voi ja suklaa yhdessä ja anna hetki jäähtyä ennen kakun päälle levitystä. Levittele kuorrute veitsen kanssa koko kakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Kakku tiivistyy ja paranee vanhetessaan joten voit myös hyvin tehdä kakun tarjoilua edeltävänä päivänä.

Nonparellien rapina hampaissa sopii mielestäni hyvin tähän kakkuun :) Kakku on kuvassa leipälautasella, eli on tosi pieni.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊