Tarun Taikakakut

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mangojuustokakku (26cm)

Moi!
Tein kastajaisiin myös juustokakun. Halusin raikkaan ja pehmeän makuisen kakun ja mango oli siihen sopiva hedelmä. Tein mahdollisimman ison kakun, että siitä riittäisi monelle ja arvioisinkin kakusta syövän noin 25-30 henkilöä. Kakku on siis todella iso. Tykkään tosi paljon ingmannin perinteisestä mango-appelsiini jogurtista ja halusin laittaa sitä kakkuun. Laitoin vain yhden jogurtin, mutta enemmänkin olisi voinut laittaa. Yhden kermapurkin olisi voinut korvata yhdellä jogurtilla. Kakku oli moussemainen, pehmeä ja raikas. Todella hyvää!


Mangojuustokakku: 26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä 
120 g voita 

Täyte: 
6 dl kermaa 
400 g mangotuorejuustoa 
1 prk (150g) Ingman Perinteinen Mango-Appelsiini jogurtti 
2 dl Bonne mangososetta 
2 tl vaniljasokeria 
4 rkl sokeria 
10-12 liivatelehteä 
3/4 dl vettä 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja mangosose. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Päällä: n.2 dl kermaa+1 tl sokeria vatkattuna ja mansikoita viipaloituna kiilteellä.
Kiille: 1½ dl vettä kiehautetaan johon sekoitetaan ½dl hyytelösokeria ja seos vielä kiehautetaan ja annetaan hetki jäähtyä. Seosta sivellään pullasudilla mansikoiden pintaan.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloinen tämäkin! :) Ja todella kaunis!! :D Minulta löytyy kaapissa tuota Bonnen mangososetta ja olen suunnitellut laittavani sitä johonkin juustokakkuun, sitten kun saan taas syöjiä kokoon hieman enemmän :) Jogurtti tuo kakkuun varmaan kivasti hieman raikkauttakin. Tuo mangotuorejuusto on vielä kokeilematta, pitääkin käydä etsimässä sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :D Mullakin on jemmassa noita Bonnen soseita. Mangoa, persikkaa, banaania, omenaa... Ihania soseita! ;D
      Ensi kerralla laitan enemmän tähän kakkuun tuota jogurttia, se on niin ihanaa ;) Kokeile ihmeessä sitä mangotuorejuustoa! Se antaa kivaa mangon lisämakua tälläiseen juustokakkuun :)

      Poista
  2. Ihania kakkuja olet tehnyt kastejuhlaan! Sekä tämä että tuo suklainen saavat veden tirisemään kielellä. :) Ja miten ihana onkaan laittaa oman lapsen kastejuhlia omaan kotiin, eikö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena :) Oli kyllä ihanaa hössöttää kaikkea pienen ihmisen suureen juhlaan <3 Kohta saan hössöttää lisää kakkuja ja muita herkkuja, kun veljeni pieni tytär kastetaan ;)

      Poista
  3. Kiitos Taru taas ihanasta ohjeesta, tätä taidetaan tarjota meidän prinsessajuhlissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Kaisa, hienoa jos ohjeesta on iloa :D

      Poista
  4. Upea mangokakku! Mango ja mansikka on hyvä yhdistelmä!
    Tykkään tuosta Bonnen mangososeesta. Olen siitä tänä kesänä jo monet kerrat tehnyt tätä mangojäädykettä:
    http://kirsi1974.vuodatus.net/lue/2014/06/mangojaadyke
    Suositteletko noita muita Bonnen soseita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Mango ja mansikka sopii kyllä hyvin yhteen. Molemmat on miedon makuisia ja maukkaita :) Mä tykkään kanssa tuosta soseesta. Bonnen soseet ovat ihan täyttä tavaraa, sokerittomia ja säilöntäaineettomia. Ostinkin innoissani useampia makuja kaupasta testaukseen ja itseasiassa teinkin nyt viikonloppuna omenasoseesta omena-valkosuklaa-juustokakun. Päivityksiä on vaan aikalailla jonossa joten ihan heti en sitä saa blogiin... tuo omenasose oli kovin mietoa joten kakku maistui pääasiassa valkosuklaalta. Hyvää se kuitenkin oli! Tietty! ;D Muita makuja en ole vielä testannut. Kaapista löytyy vielä kuitenkin banaania ja persikkaa... ja sitä mangoa ;)

      Poista
  5. Oi, nami-nam. Ihanan näköiset kakut olet kanssa tehnyt ristiäisiin. Sekä tämä juustokakku että tuo suklainen kakku. Kyllä vieraiden kelpasi juhlistaa pienen neidin suurta päivää. Ihana nimikin muuten :). Bonnen soseita olen minäkin käyttänyt leivonnassa, ne ovat ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili :) Tämä mangokakku oli kyllä ihanan makuinen, lempeä ja raikas :) Bonnen soseet on mahtavia ja varsinkin mango. Siinä on hyvä maku ja sitä on helppo käyttää.

      Poista
  6. Toimiskohan tämä muuten samalla ohjeella mutta laittaisi vain 4dl kermaa ja mangoa taas 4dl eikä vain 2dl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se varmasti toimii, mausta en tietenkään uskalla sanoa, kun en ole kokeillut. Jätä se yksi kerma pois ja laita mangososetta ensin vaikka vaan 1dl ja maista massaa, maun mukaan sitten lisäilet sitä enemmän. En usko, että vaihto vaikuttaa liivatteisiin.

      Poista
  7. Tein juuri tämän jääkaappiin jähmettymään. Piti olla laktoositon ja tajusin vasta tekovaiheessa että kyseinen jogurtti ei ole laktoositonta. Onneksi jääkaapista löytyi valion vaniljarahka millä korvasin jogurtin. Uskalsin vähentää liivatteiden määrän 9 kun rahka on sen verran jämäkämpää kuin jogurtti. Miksi tässä muuten on liivatemäärä 10-12? Ajattelin tehdä tähän vielä huomenna mangokiilteen päälle jos tämä vaan pysyy kasassa liivate määrän vähentämisen jälkeen. :) Täyte ainakin maistui ihanalle ja mangoiselle vaikka jogurtti puuttuikin joukosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Nita ja kiva kuulla, että ohje on kiinnostanut ja ainakin massa maistui hyvälle! :) Vaniljarahka sopii varmasti hyvin kakkuun! Liivatemäärä on merkattu noin, kun olen katsonut, että minimimäärä olisi tuo 10 jolla kakku pysyy kasassa. Itse olen tehnyt kakun 12 liivatteella ja se oli silläkin määrällä pehmoista. Jokainen sitten saa itse miettiä haluaako laittaa 10 vai 12 liivatetta :) Miten sinun kakku onnistui 9 liivatelehdellä???

      Poista

Kiitos kommentistasi :)