Tarun Taikakakut

torstai 2. heinäkuuta 2015

Britakakku

Heippa!
Meidän perheessä kaikki marenkiherkut kuuluvat siskoni pravuureihin, siksi soitin hänelle ennen kuin aloin tätä tekemään. Siskon vinkistä nappasin ohjeen maku.fi-sivustolta. Tämän ohjeen täytteessä käytetään rahkaa ja se raikastaa kakkua ihanasti. Tämä oli muuten ensimmäinen britakakkuni! Jos jotain sanottavaa on keksittävä niin pohja olisi saanut olla uunissa muutaman minuutin kauemmin, mutta se ei haitannut. 
Tämä oli todella maukas ja hyvän makuinen kakku :D



Britakakku

Pohja:
150 g voita 
1 ½ dl sokeria 
4 kpl keltuaista 
2 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 ½ dl kevytmaitoa 

Marenki:
4 kpl valkuaista 
2 dl sokeria 
(3/4 dl mantelilastuja) 

Täyte:
2 dl kuohukermaa 
250 g maitorahkaa 
½ dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
10 dl mansikoita 

Tee ensin pohja. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Erottele keltuaiset juomalasiin ja kerää valkuaiset yksi kerrallaan vatkauskulhoon. Laita valkuaiset sivuun. Mittaa voi ja sokeri toiseen kulhoon. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa vatkaamista. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.
(minä vatkasin pohjataikinan ja marengin samaan aikaan, marenki vatkaantui yleiskoneessa ja taikinan tein käsivatkaimella)

Pese vatkaimet ja kuivaa ne huolellisesti ennen kuin ryhdyt vatkaamaan marenkia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistettaessa. Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyä 175-asteisessa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.

Anna britakakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella. 
Sekoita joukkoon rahka ja sokerit kevyesti nostellen.

Levitä puolet täyteestä pohjalevylle. Viipaloi mansikat ja levitä ne täytteen päälle. Nosta toinen britakakkulevy päälle ja levitä loput täytteestä päälle. Koristele vielä pinta mansikoilla. Säilytä britatorttu jääkaapissa herkutteluhetkeen asti.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mäkin tein tänään britakakun. Tai siis pohja on valmiina ja pian pitäisi täyttää. Hieman jännittää miten tuo onnistui, sillä ensimmäinen yritys muutama vuosi sitten epäonnistui oikein huolella. Pohja jäi silloin aivan raa'aksi, vaikka pidin uunissa yli ohjeen ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Mulla tuli itsellä kanssa sellanen fiilis, että tuota pohjaa olisi voinut pitää uunissa vielä pari minuuttia. Vaikkei se raakaa ollutkaan, mutta jotenkin se jäi littanan oloiseksi. Harjoitus tekee mestarin kyllä kaikessa! Jatketaan siis harjoituksia niin opitaan tämänkin kakun kikat ;D Ja sun britakakku oli muuten todella upean näköinen!!

      Poista
  2. Nam, britakakku ja tuoreet mansikat on yksi parhaista kesäherkuista! Meillä hajosi uuninluukku joten nyt on pakollinen tauko leipomuksista.. Harmi, sillä britaa minunkin oli tarkoitus tehdä tällä viikolla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanaa kesäherkkua! Nyt onkin Porissa ollut mukavan lämmintä niin ei tee mieli uunia käyttääkään! ;D

      Poista
  3. Ai miten näyttää herkulliselta :). Pitääkin kokeilla laittaa rahkaa raikastamaan kermavaahtoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Siskon britakakku on aina maistunut hyvältä ja hän tuota rahkaa sisältävää ohjetta sitten suosittelikin. Hyvää oli kyllä! Ja voihan täytteeseen laittaa ihan mitä itse haluaa :D

      Poista
  4. Ihan varmasti ihanaa! Minäkin tein aika vasta ensimmäisen Britani. :) Mitä rahkaan tulee, kiitos kun vahvistit, että se raikastaa kakkua. Täytän nimittäin mansikkakermakakkuja huomenna siskon häihin ja ehdotin itse, että laittaisin vähän rahkaa sekaan, kun minusta se tosiaankin raikastaa ihanasti ja sopii hyvin tuoreiden mansikoiden kanssa. Mutta siitä, kun olen rahkakermakakkua viimeksi maistanut, on jo melko tovi, joten tämä vahvistuksesi tuli tarpeeseen. :D Pikkuisen jännittää, miten ensimmäiset hääkakkuni onnistuvat. Ei tosin tule mitään kerroskakkuja, joten sen suhteen pääsee helpolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää! Useampi pala tuli maisteltua ;D
      Tässä tuli käytettyä maustamatonta rahkaa, mutta joskus olen tehnyt täytekakkuun täytteen maustetusta Valion makeasta mansikkarahkasta. Sekin oli tosi hyvää! Tuo rahka on myöskin laktoositonta. Onnea kakkujen tekoon! Kaikki menee varmasti hyvin! :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/mansikka-taytekakku_25.html
      http://www.valio.fi/tuotteet/rahkat/valio-maustettu-rahka-makea-mansikka-laktoositon/#200-g-pikari

      Poista
  5. Ihanan näköinen! :) Brita on kyllä tosi hyvää, ihanaa herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Nyt tein tälläisen perinteisen britan. Ensi kerralla voisin kokeilla pyöreää britakakkua, kun se sinun kakkusi oli niin kaunis! :)

      Poista
  6. Hyvältä näyttää! :) ei ole kyllä kesää ilman britaa! :D luulenpa että leivon sellaisen Sallan nimipäiville myös! Kiva olisi kokeilla pyöreään vuokaan. Taikina jää välillä aika hyvin paperiin kiinni :( mitenköhän irtoaisi vuuasta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Mulla ei jäänyt yhtään kiinni, kun mä voitelin leivinpaperin! Veitsellä auttelin myös, mutta siis mitenkään lujaa taikina ei ollut kiinni. Mutta hyvä, kun otit asian puheeksi niin huomasin ettei siitä ole tässä ohjeessa ollenkaan mainintaa! Se asia jäi mulle varmaan jostain toisesta ohjeesta korvan taakse. Nyt se on lisätty ohjeeseen! Sellainen pyöreä brita jollaisen Suklaapossu teki, olisikin upea! :D Siinä pitää vaan olla useampi vuoka ja jos sulla ei ole montaa niin mä voin lainata :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊