Tarun Taikakakut

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Prinsessakakku

Moi!
Leppäkerttukakusta innostuneena tein viime viikolla myös prinsessakakun! Prinsessakakku on sokerikakkua, vadelmahilloa ja kermavaahtoa tai vaniljatäytettä sisältävä kakku joka päällystetään marsipaanilla. Henkilö jolle kakku meni, halusi täytteeksi kermavaahtoa joten tämä ohje on nyt sellainen. Joku kerta on kyllä kokeiltava prinsessakakkua sillä vaniljatäytteellä, varmasti se on hyvää! Prinsessakakun päällä on perinteisesti vihreää marsipaania, mutta kolme kauppaa kierrettyäni en löytänyt vihreää joten ostin vaaleanpunaista. Tosi ihanan värinen tämä on vaaleanpunaisenakin! ♥


Prinsessakakkuun tarvitset:
Kakusta riittää noin 10-12 syöjälle

4 munan (24cm) sokerikakkupohjan joka leikataan normaalisti kolmeen osaan. Muotoile yhdestä kakkupohjasiivusta hieman pienempi ympyrä kulhon pohjimmaiseksi levyksi jne... voit askarrella pohjia myös pienemmistä palasista, ne eivät enää valmiissa kakussa näy.

Vuoraa sopiva pyöreä kulho tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne sisälle laittamalla vuorotellen kakkupohjaa, vadelmahilloa + murustettuja jäisiä vadelmia ja kermavaahtoa (vatkataan 4dl kermaa + 4rkl sokeria + lopuksi lisätään 3rkl vaniljakreemijauhetta). Kakun kostukkeeksi laitoin vaniljamaitoa.

Voi-sokerikreemi:
100 g voita
1½ dl tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi, noin 5-10 minuuttia.

Kuorruta tarjottimelle kumottu kakku kreemillä.


Prinsessakakun päällystämiseen tarvitset:
n. 400 g marsipaania

Kaulitse tomusokeroidulla pöydällä marsipaani paljon isommaksi ympyräksi kuin mitä kakku on. Huolehdi että marsipaani on kokoajan irti pöydästä, että alla on tarpeeksi tomusokeria. Nosta kaulittu marsipaani varovasti kakun päälle joko käsin tai kaulimen avulla. Tasoittele pinta tiiviisti kakkuun kiinni käsin tai kakkutasoittajalla. Leikkaa lopuksi ylimääräinen marsipaani pois kakun reunaa myöden. 

Koristele kakku lopuksi sihtaamalla päälle tomusokeria ja aseta keskelle yksi marsipaaniruusu.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Prinsessakakku on yks mun lempparikakuistani. Suorastaan rakastan sitä pakastealtaasta saatavaa prinsessakakkua.
    Prinsessakakku ja prinsessaleivokset ovat mullakin olleet jo kauan to-do -listalla. Samoin käpykakkua olisi hauska kokeilla. Ja mun mielestä toi marsipaani on paljon parempaa kuin sokerimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyykin sitten tehdä prinsessakakku! ;) Marsipaani on munkin mielestä parempaa, muttei kuitenkaan kauhean paljon. Tämä marsipaani jota nyt tässä käytin oli oikein kunnolla mantelimassan makuista.

      Poista
  2. Joskus mun piti vaniljatäytteinen prinsessakakku tehdä, mutta taisi mennä jokin muu idea kuitenkin ohi, kun ei tullutkaan silloin tehtyä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tehdä sellasen vaikka jonkun tytön synttäreille! :) Täytyy kyllä kokeilla sitä vaniljatäytettä joku kerta!

      Poista
  3. Ai nam! Tosi nätti kakku. Itse vaan oon aivan surkea marsipaanin kanssa, tulis ihan fiasko jos yrittäisin sitä kaulia kakun päälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! :) Huomasin kyllä että tuo marsipaani oli heikompaa kuin sokerimassa. Yks ihan pieni repeämäkin tuohon kakkuun tuli. Massaa saa olla aika paljon että sen saa helposti kakun päälle.

      Poista
  4. Tosi hieno Prinsessa! :D Mulla on jostakin 2000 vuoden kokkiohjelmasta otettu prinsessakakun ohje jemmassa ja taitaa kyseinen jakso löytyä vielä VHS:ltäkin. Siihen tuli täytteeksi se itse tehty vaniljakastike, johon sekoitettu kermaa. Tykästyin siihen ohjeeseen toden teolla ja sillä tein monen monta vuotta prinsessakakkuni. Nyt ei ole tullut varmaan 10 vuoteen käytettyä sitä ohjetta. Pitääkin varmaan kaivella se vielä joskus esiin ja testata, onko se yhtä hyvää kuin ennen vai onko maku muuttunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Juuri sellaista ohjetta ajattelin kokeilla jossa tehdään ensin se vaniljakiisseli tai -kastike! Julkaise ihmeessä se ohje niin mäkin saan sen! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊