Tarun Taikakakut

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Rahkatorttu persikoilla ja vadelmilla (∅24cm)

Moi!
Viikonlopun herkuksi tein tälläisen rahkatortun ja halusin ehdottomasti nähdä vähän vaivaa ja tehdä tästä juhlavamman persikalla, vadelmilla ja kiilteellä. Pohjaa tuunasin taas mantelijauheella josta tulee ihanaa makua. Täytteeseen laitoin vanhanajan vaniljakastikeainespussin joka tekee oman säväyksensä rahkatäytteeseen. Olen aiemminkin sitä käyttänyt tässä päärynäpiirakassa. Tämä oli tosi herkullista ja muutenkin ihanan kesäinen ja pirtsakka piirakka tämän harmauden keskelle! :D


Rahkatorttu ∅24cm

Pohja:
150 g voita 
1½ dl sokeria 
1 kananmuna 
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl mantelijauhetta

Vaniljatäyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
2½ dl turkkilaista jogurttia (13% rasvaa)
½ dl maitoa
n. 4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia

Päälle:
1 prk säilykepersikkaa viipaleina
vadelmia

Kiille:
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan. Tasoittele lusikalla taikina 24cm irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu. Muista nostaa taikinaa hieman reunoille täytettä varten.

Sekoita rahka, jogurtti, maito, sokerit ja munat yhteen. Lisää sitten vaniljakastikeainekset ja sekoita ainekset kunnolla käsivispilällä sekaisin. Levitä täyte taikinan päälle lusikalla.
Paista 200 asteessa n.30 minuuttia.

(Paistoin pohjaa vahingossa 35 minuuttia ja se oli liikaa ja pohja hieman kuivui reunoilta. Paistoaikaan vaikuttaa myös se, että käyttääkö lasista/keraamista piirakkavuokaa vai metallista irtopohjavuokaa. Metallinen irtopohjavuoka on tässä suotava koska piirakka on korkea, mutta irtopohjavuoassa pohja paistuu nopeammin.)

Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Asettele sitten päälle persikan viipaleet ja vadelmat. 
Tee sitten kiille: Kiehauta vesi ja ota kattila pois liedeltä. Ripottele sitten hyytelösokeri veteen ja sekoittaen kiehauta seos uudestaan. Anna jäähtyä hetken ja lusikoi kiillettä sitten persikoiden ja vadelmien päälle. Anna hyytyä ja tekeytyä kylmässä.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. On kyllä varsin pirtsakan näköinen piirakka. Mukavaa vaihtelua joulutorttujen ja piparien väliin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan kiva piristys tälläinen pääsiäispiirakka tähän jouluhössötyksen keskelle ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊