Tarun Taikakakut

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakku ja Kalavoileipäkakku

Moi!
Tässä kaksi voileipäkakkua viikonlopulta, kinkku- ja kalakakku. Ohjeet löytyy Pullahiireltä kinkkukakku tästä ja kalakakku tästä. Koristelussa käytin tällä kertaa suomalaista salaattisekoitusta, oli aika näppärä tässä koristelussa kun ruukussa kasvoi kolmea erilaista salaattia. Salaatti kannataa laittaa pieninä paloina näin kakun leikkaaminen on helpompaa.
Kuvat on nyt vähän valkoisia, mutta ainakin koristeet näkyy hyvin :) Aurinko niin tarttui noihin valkoisiin reunoihin... Reunoissa ja päällä on ihan tasaiseksi sivelty kermavaahdon ja tuorejuuston sekoitus.

Lisäys 2.7.2013 Kun näitä voileipäkakkuja tekee paljon, tulee tuskailtua leikattujen reunojen kanssa. Vaikka kuinka ohuelti leikkaisi, niitä tulee kahdestakin kakusta aika pussillinen. En ole koskaan törmännyt blogeissa kirjotuksiin, että mihin ihmiset käyttävät reunat. Itse olen paistanut niistä joskus krutongeja. Niistä voi kuivata korppujauhoja tai käyttää tuoreenakin lihapulla- ja mureketaikinan pohjana. Itse lahjoitan suurimman osan reunapaloista Yyterin hevostalleille hepoille herkuksi :)





Kinkkukakku ennen koristelua.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Upeat kakut jälleen! Täytyy kyllä tunnustaa, että roskiin menevät leipäreunat....

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti :) Kyllä mullakin joskus on roskiin mennyt, kun en vielä heppoja ollut keksinyt lelliä. Jokin lihamureke voisi olla kiva ensikerralla. Korppujauhojakin menee ihan tarpeeksi kun teen niin paljon kakkuja :)

    VastaaPoista
  3. Upeita kakkuja.:) Ennen nuo reunat oli ongelma, nykyään ei enää. En enää leikkaa reunoja pois, eivätkä ne kakuissa ole ollenkaan haitanneet.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vaaleassa leivässä eivät varmaan haittaisikaan, vielä kun kostuvat niin pehmentyvät. Eniten teen ruispaahtoleivästä ja siinä on kovemmat reunat. Mutta täytyypä testata ensi kerralla ja jättää reunat kun teen itselle voileipäkakkua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊