Tarun Taikakakut

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kisukakku 1-vuotiaalle

Moi!
Toinen kummityttöni täytti 1-vuotta ja sain tehdä hänelle syntymäpäiväkakun.
Kakkuun sain äidiltään tarkat ohjeet ja kakusta tulikin kyllä aivan sankarin näköinen! Hempeä ja suloinen ♥ Toiveena oli kuva kisusta, kaksivärinen ruusupursotus ja helmiäisspray, makuna perusmansikkakermakakku. Tätä spraytä käytinkin ensimmäistä kertaa ja tottakai se piti sumuttaa sisällä... nyt mulla kiiltelee ihanasti yksi työtaso ja vähän muutakin ;D


Kakkuun tein 8 munan 22x32cm vaalean sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla
Väleihin laitoin mansikkahilloa (400g) ja paljon paloiteltuja tuoreita mansikoita joita meni 1 litra per väli ja kermavaahtoa (4dl).
Pursotuksiin meni 6-8dl vispikermaa. Kakku oli kokonaan laktoositon. 
Koristeeksi laitoin sokerimassakukkia ja -perhosia.
Kisukuva on sokeripaperikuva ja se on tilattu Ullan Unelmasta.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Aivan suloinen! Esikoinen on suuri kissafani. Pitää näyttää tämä sille. Varmasti haluaa helmikuussa kissakakkua omille synttäreilleen. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Nämä kuvat ovat niin helppoja käyttää ja kuvavalikoima on Ullalla hyvä.

      Poista
  2. Söpö kakku!:) Miten pursotat kaksi väriset ruusupursotukset? -Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laitan pursotuspussiin sisälle kahta eri väristä kermaa. Tässä olen laittanut pussin yhteen reunaan vähän vaaleanpunaista kermavaahtoa ja sitten täyttänyt valkoisella kermavaahdolla loppupussin, tämä kannattaa tehdä varovasti ettei vaaleanpunainen kerma pääse liikkumaan ja liikaa sekoittumaan valkoiseen kermaan. Värillisen kerman voi laittaa pussin sisään toisella pursotuspussilla pursottaen tai lusikalla varovasti.

      Poista
  3. Voi ihanuus! :) Pursotukset on tosi kauniit. Olen joskus kokeillut kaksiväristä pursotusta mutta ei oikein onnistunut enkä ole tullut harjoitelleeksi sen jälkeenkään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :D Tuo värillinen kerma kannattaa laittaa tasaisesti pursotuspussiin niin jälkikin pysyy tasaisena. Kokeilet sitten taas joku kerta kun siltä tuntuu :)

      Poista
  4. Voi miten suloinen kuva ja upea kakku! Kauniit värit pursotuksissa ja hienosti kimaltelee :) Siitä tulikin mieleen, että jossain kaapin kätkössä minullakin on kimallesprayta... hmmm.... etsintäpartio käyntiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Olisi melkein pitänyt mennä ulos suihkuttelemaan, mutta tuulisena päivänä saattaa kimalteet lentää väärään paikkaan :D Tällä voi suihkutella muffinssienkin pursotuksia!

      Poista
  5. Yliliikkis kisukakku :). Heh, juu, kimallespray leviää helposti vähän muuallekin, mihin tarkoitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili :) Ensi kerralla olen pikkuisen viisaampi ;D

      Poista
  6. Niiiiin suloinen ja niiiiiin ihanan makuinen oli tämä kakku! Älyttömästi kiitoksia kummitädille!!
    t.Armi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että kakku miellytti ;D Olkaa hyvät ♥

      Poista
  7. Aivan ihana kakku! Siis tosi suloinen! <3 Niin ja minulla myös helmiäissprayn jälkeen kimallellut keittiössä kivasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä ihan sankarinsa näköinen, hempeä ja suloinen ♥ Ollaan sitten ensi kerralla viisaampia suihkeen kanssa! On muuten ihmeellistä ainetta, kun en ole saanut sitä vieläkään irti pöytätasosta... edes kunnon hankaavalla sienellä! Mitenköhän tuo kulkee elimistön läpi...

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊