Tarun Taikakakut

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Rukiinen metsäsieni-kevätsipulipiirakka (pellillinen)

Moikka!
Tein tyttären 2-vuotissyntymäpäiville kaksi suolaista piirakkaa. Toinen oli tämä metsäsienistä tehty piirakka. Halusin pitää sienen maun puhtaana ja siksi laitoin kaveriksi vain sipuleita ja persiljaa. Laitoin piirakkaan herkkutattia ja suppilovahveroa. Piirakan maku oli mielestäni hyvä. Se oli mieto ja sienet olivat pääosassa :)


Metsäsieni-kevätsipulipiirakka

Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja 
1½ dl ruisjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille.


Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Metsäsienitäyte:
8 dl - 1 litra metsäsieniä
1 sipuli
3 kevätsipulia varsineen
suolaa ja valkopippuria
n. 1½ dl tuoretta persiljaa silputtuna
4 dl juustoraastetta
4 dl kermaa
2 kanamunaa

Paista pannulla sienet ja sipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla. Levittele piirakkapohjan päälle 2 dl juustoraastetta ja sitten sieni-sipulipaistos ja sitten loput juustoraasteesta ja vielä persiljasilppu. Sekoita keskenään kerma ja munat ja laita seos varovasti kauhan kanssa piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Käytin itse tässä piirakassa kuivattua herkkutattia ja suppilovahveroa joita liotin noin ½ tuntia. Paistoin sienet sipulien kanssa voissa.




Toinen piirakka oli tämä parsakaali-pekonipiirakka. Tätä onkin tullut tehtyä monia kertoja. Tämä on yksi lemppareistani! Ohje on saatu joskus kauan sitten ystävältä.
Ohje siihen löytyy blogistani täältä


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Kanttarellista voisin tämän tehdä. Ne on mun lemppari sieniä.
    Tuo pohjakin kuulostaa hyvältä! Tätäkin täytyy jossain vaiheessa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! :D Joo kyllä kanttarellit on ihan parhaita! Ostin Rekosta niitä suolattuna ja erittäin pitkällisen huuhtelun ja liotuksen jälkeen ne olivat tosi hyviä! Itse en ole niitä nimittäin koskaan metsistä löytänyt niin saan ostaa ne herkut muilta ;D Kokeile ihmeessä tätä! Pohja on hyvää ja kätevä näin juhlissakin, kun se ei murusta niin kuin yleensä suolaisten piirakoiden pohjat.

      Poista
  2. Kumpikin näyttää herkulliselta. Vaikka sieniä vierastankin niin kyllä tulee ihan vesi kielelle.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Tuo sienipiirakka on kyllä hyvännäköistä ja makuista ;D

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä molemmat :) Mä käytän tuota rahkavoitaikinaa melkein kaikissa suolaisissa piirakoissa. On tosi helppo tehdä ja siinä on kiva koostumus. Ja jotenkin kevyemmän oloinen kuin peruspiirakkataikinat :) Nuo muumiaiheiset kortit on muuten tosi ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mäkin taidan lähes vallan käyttää rahkavoitaikinaa ja aina täysjyväisenä tai rukiisena. Ei enää ees kehtaa laittaa pelkkää vehnäjauhoa... :D Jos ihan pienen piirakan teen niin sitten voin laittaa jonkun muun pohjan. Noita muumi-kortteja tuli muutama askarreltua ;D Sitten kun laitan yleiskuvia juhlatarjoiluista niin niitä näkyy enemmänkin. Koitin laitella niitä niin, että kortin hahmo sopisi jotenkin kyseiseen tarjottavaan. Haisuli pääsi parsakaalipiirakkaan tietystä syystä ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊