Tarun Taikakakut

lauantai 22. lokakuuta 2016

Perunarieskat

Heips!
Yhtenä päivänä tein pullaa ja näitä rieskoja. Olivatkin mahdottoman hyviä! Ohjeen löysin Leena-muorilta täältä, ohje on alunperin Kotilieden. Mulla taisi olla vahvempi muusi koska taikina oli ihan käsin pyöriteltävissä, rieskat ei silti olleet liian kuivia vaan todella makoisia ja pehmoisia!



Perunarieskaset n. 15 kpl 
5 dl perunamuusia 
tai 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta 
tai 5 dl vettä ja 1 pussi perunahiutaleita (80g) 
1 tl suolaa 
1 kananmuna 
1 dl kaurahiutaleita 
2½ dl sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja 

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille n. 15 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti. 


Sitten on kirjoitettava teille sattumuksistani. Tiedättekö että kun jotain hajoaa niin tuntuu, että kaikki vehkeet hajoaa samaan aikaan!?!? Mä oon ollu ihan ihmeissäni täällä, kun tuntuu, että kokoajan jotain sattuu. Mulla on kahden viikon aikana hajonnut yleiskone, käsivatkain, sauvasekoitin ja järjestelmäkamerani objektiivi (mitään ei siis tarvitse kuvata). Ajattelin laittaa muuten seuraavan postauksen kuvattuna huonolla kännykkäkameralla joten koittakaa kestää ;) Tietokone ja kännykkäkin on tökkinyt jo jonkun aikaa ja pelkään että nekin sanoo sopimuksensa irti justiinsa. Ja kaiken huipuksi meidän viimeinen kissa (13v.) sairastui edellisyönä ja se jouduttiin eilen lopettamaan. Ihan järkyttävää... :'(
Onneksi osaan ajatella kaikessa posiitivisesti ja olen kiitollinen siitä mitä minulla on!

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Perunarieskat on ihania <3

    Ikävää miten paljon vastoinkäymisiä yhdellä kertaa, tsemppiä paljon sinne!! <3

    VastaaPoista
  2. Minäkin tein viime viikolla muusinjämistä rieskoja, oli kyllä niin hyvää! No jopas on ollut vastoinkäymisiä koneiden suhteen.. :/ Mutta niin se monesti on, että kun joku hajoaa niin sitten kaikki..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä useammin tehdä näitä perunarieskoja. Muusia pitää ensi kerralla tehdä tarkoituksella reilusti :)

      Poista
  3. Perunarieskat ovat tosi ihania. Itse en ole koskaan tehnyt, mutta anoppilassa maistellut :) Tuo on muuten jännä juttu, että miten yleensä ensin yks juttu hajoaa ja sitten perässä läjä muita! Hali ♥

    VastaaPoista
  4. Omatekoinen rieska on superhyvää! Mitä palaneempi pinta on sen parempi! :) Mummu leipoo usein rieskaa ja minun mukaani lähtee aina ne palaneimmat yksilöt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä oli! Teen ehdottomasti tästä lähtien useammin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊