Tarun Taikakakut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Perinteinen Mansikkatäytekakku

Heippa!
Tein äidille perusmansikkakakun. Pohjan tein viidestä munasta sydämen malliseen vuokaan vaihtelun vuoksi :) Monta vuotta tuo vuoka on mulla ollut, mutta jotenkin se aina unohtuu kakkuja tehdessä... Vaikka sillä saa niin kivoja kakkuja! Kakun kostutin maidolla ja välissä on mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Päällä muistaakseni saksalaisia mansikoita, löysin k-kaupasta. Nuo olivat niin valtavia ja tummia etten voinut vastustaa niitä! Pirkan mansikat oli ihan pieniä ja surkeita... 
Sisällä on nyt niin pimeää, että ensimmäistä kertaa oli mentävä ulos kuvaamaan kakku! Ja kyllä ulkona olikin mahtava kuvata, valoa tuli joka suunnasta vaikka on pilvistä ja sateista! :) Sen kunniaksi neljä kuvaa :)






Mukaan lähti myös pellillinen vanilja-raparperipiirakkaa. Juttua ja ohje siihen löytyy täältä.

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Niin ihana ja kaunis tuo tekemäsi mansikkakakku!<3 Jotain mansikkaista kakkua ajattelin itsekin tehdä juhannukseksi, nyt on tullut leivottua niin paljon kaikkea raparperista. Perinteinen mansikkakakku kyllä maistuisi, mutta Brita-kakku tai Pavlova houkuttelisi myös.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Sun kannattaa sitten päätyä tuohon Brita-kakkuun, sehän on vähän tuon täytekakun ja pavlovan välistä! ;D

      Poista
  2. Ihanan raikkaan näköinen kakku! Pakko kysyä taas pursotuksista.. Millä teit tuon kivan reunapursotuksen? On kivasti erilainen :) Meneekö ihan mettään, jos arvaan sen olevan ruusutylla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itseasiassa meinasin sen tuohon oikein erikseen laittaa, kun ajattelin että joku saattaa kiinnostua! Itse en ollut ikinä nähnyt tuollaista ja oon nähny ainakin ziljoona kakkua elämäni aikana! ;D Piti alunperin pursottaa sillä ihan suoraan, mutta hetken mielijohteesta suunnitelma muuttui. Kiva että kysyit asiaa ja oikeassa olet! Ruusutyllaa hutjuttelin sivusuunnassa samalla kun kuljin ylös. Ihan pientä sivuttaisliikettä tein ja tyllan ja pussin asento on pystysuora.

      Poista
  3. Kaunis kakku ja pursotukset tosi upeita!:) Raparperipiirakka vaikuttaa myös herkulliselta. Ulkona onkin kaikkein paras kuvata, kun valoa riittää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) Taidan useamminkin mennä ulos kuvaamaan. Ihan liian usein kiukuttelen sisällä valon puutetta :)

      Poista
  4. Kaunis kakku ja kivan erilaiset pursotukset reunalla... ruusutyllalla saa kyllä vaikka minkalaista jälkeä aikaseksi. Tuo vaniljainen piiras mansikkaversiona (ja tuoreena syötynä) on yksi meidän piirakkasuosikkejamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun ekan kerran tein tuota sun piirakkaa niin poikapuoli toivoi heti siitä mansikkaversiota, itse tykästyin sun mustikkaversioon :) Kaikkia varmasti kokeillaan.

      Poista
  5. Aivan ihanannäköinen ja vielä sydämenmuotoinen mansikkakakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tuo pursotustyyli teki vielä sydämestä ihanan pullean :)

      Poista
  6. Aivan uskomattomia nämä sinun luomuksesi, ensimmäistä kertaa luen blogiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista :) Tervetuloa uudelleen! :)

      Poista
  7. Voiko sinulta tilata kakun 30v neidolle lahjaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti voi. Mukavaa kevään odotusta sinulle 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊