Tarun Taikakakut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Elvis-Täytekakku Omena-Vaniljatäytteellä

Heips!
Oman syntymäpäiväni kunniaksi tein suurena Elvis-fanina Elvis-kakun <3 Alunperin idean sain korvan taakse Iinan blogista: Kakkui täält Nakkila kirko vaiheilt. Googlettamalla löysin Elvis-kakkuja myös näistä blogeista: Taijan pakari ja WadelmakakkuGooglen kuvahaulla (Elvis silhouette) löysin mieleisen kuvan ja minusta maalaus onnistui erinomaisesti :D Tietysti yksi kuva jouti roskiin... Eli kakussa on kuva nro.2. 
Tein myös "teemaan" sopivia Elvis-pikkuleipiä :D

Kakussa on kuuden munan vaalea sokerikakkupohja johon ohje löytyy täältä. Kostutus maidolla. Välissä on siskoni tekemää omenamarmeladia 1/2 litraa, luitte oikein, puoli litraa! :D
Vaniljatäytteessä on 2 prk valion vaniljarahkaa ja 4 dl kermaa vaahdotettuna ja 3 tl vaniljasokeria. Laitoin täytteeseen 4 liivatelehteä jotta kakun leikkaaminen olisi helpompaa. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa.

Kuva on maalattu marsipaanille. En meinannu raaskii leikata <3 <3 <3




Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Miljoonasti onnea synttärisankarille. Tuo kakku on ihan mielettömän upea! Noita edellisen postauksen pikkuleipiä täytyy kyllä myös kokeille heti seuraavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa! :D Minäkin tykkäsin kakusta ja olin niin onnellinen kun kuva onnistui noin hyvin. Oli meinaan hirveän vaikeaa maalata siten, että kuvan mies myös näytti Elvikseltä! Ensimmäisen kuvan miehellä oli ristipurenta ja hän näytti Kiss yhtyeen jäseneltä! ;D Sillä ei ollut kyllä mitään tekemistä Elviksen kanssa... Mutta toisella kerralla keskityin kunnolla niin onnistui.
      Noiden pikkuleipien teko oli kyllä ihan helppoa, maitoa kannattaa laittaa pikkuhiljaa ettei sitä mene liikaa.

      Poista
  2. Vau! Todella hieno kuva! Ja hyvänkuulloinen on täytekin. Oikein Mahtavasti Onnea Synttärin johdosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon onnitteluista ja kehuista! :) Vaniljatäyteeseen en laittanut paljoa sokeria kun marmeladi makeuttaa tarpeeksi kakkua. Marmeladia saa kuitenkin olla paljon, että omena maistuu. Tämä on yksi lempitäytteistäni :)

      Poista
  3. Hieno kakku oli myös luonnossa ja hyvää! Muistin että mulla on ollut tuo sama Elvis siluetti tatuoituna käsivarteen! :) Siis Särkänniemessä otin sellaisella pestävällä musteella tehtynä! :) Joskun vuosia sitten! T. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :) En muista yhtään tuota "tatuointia" :D

      Poista
  4. Hurjan paljon onnea synttäriesi johdosta...

    Kakku on upean näköinen. Omenamarmeladi/hillo on kyllä ihanaa täytekakussakin. Minulla on myös onni saada aina siskoni tekemää.... juhannusreissulla sain litran prk ihanaa sakeaa sosetta ja sillä ollaan herkuteltu paahtoleivän ja ruisvoileipäkeksien päällä. Eilen just katoin että yhteen käärikseen sitä vielä olis.... vaniljaisen täytteen kanssa ihana yhdistelmä täytteeksi. Maalaus on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mimmi :)
      Minun sisko tekee myös ihanan vahvaa marmeladia ja olen saanut sitä tosi paljon. Tänä vuonna ajattelin itsekin tehdä kun on niin paljon omenaa tulossa. Osan laitan silti ihan vaan soseeksi kun lapset tykkäävät puuron kanssa syödä ja sitten teen usein yhtä ihanaa kuivakakkua omenasta :) Sekin ohje tarttis kyllä julkaista!

      Poista
  5. Onpa kaunis kakku. Sisältäkin kakku näyttää herkulliselle. :)

    VastaaPoista
  6. Iiik! Oon kans mieletön Elvis fani! =D Vois tehdä itsellekin tämmöisen kakun sit synttäreiksi! ;) Tuo maalaus on kyl onnistunut hirmu hyvin! Hyvää syntymäpäivää! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Kakkua ei vaan meinaa raaskia leikata, kun on niin kaunis mies tuo Elvis... ;) Vieraiden kanssa kakkua kierreltiin varovasti, kukaan ei uskaltanut leikata "väärästä kohdasta". Me syötiin tänään miehen kanssa viimeinen pala, silmät! :) Ehdottomasti teet itsellesi Elvis-kakun! Sitten vaan googlettamaan mieleistä kuvaa! ;D

      Poista
  7. Tännehän on ilmestynyt taas valtavasti kaikkea upeaa! Tämäkin kakku, aivan uskomattoman hieno. Wau!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D
      Kovasti koitin saada kakusta ja miehestä hienoa ja onnistui kyllä mustakin hyvin :)

      Poista
  8. Hieno kakku! Ja paljon onnea synttäreiden johdosta!:)

    VastaaPoista
  9. Taru, tää on upee!!! Elvis on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina! Vähän odotinkin sun mielipidettä ;D Tota oli kyllä niin vaikea leikata... Ja mieti, niin kova halu oli päästä tekemään Elvis-kakkua, että piti 35-vuotissynttäreille tehdä Elvis-teema! Hih! Ihminen on kyllä hullu :D
      Elvis <3

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊