Tarun Taikakakut

tiistai 20. elokuuta 2013

Juustoiset pekonipiirakat

Moikka!
Muutamassa blogissa on pyörinyt ihania pikkusuolaisia ja piirakoita. Suklaapossu teki ihania pieniä piirakoita ja Mimmi myöskin. Kun tarve kahvipöytätarjottavalle tuli, päätin että teen pieniä piirakoita ison sijasta. Normaalisti tästä taikinasta saa pellillisen piirakkaa ja nyt tein muffinssipelleissä 24 pientä. Täyte syntyi siitä mitä jääkaapissa oli :) 


Rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Pehmeä voi ja jauhot nypitään, lopuksi lisätään rahka. Taikina on aika tahmea ja vaatii käsittelyyn jauhoja. Kauli taikina joko pellille tai pöydälle, riippuen minkälaisia piirakoita teet. Muffinssipellin kolot voidellaan.

Pohjan voi tehdä gluteenittomana
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen! 
Jos teet gluteenittomana näitä pieniä piirakoita niin taikina on vaikeampi kaulita ja se hajoaa helposti niin raakana kuin kypsänäkin, mutta onnistuu kyllä.

Täyte:
1-2 pkt pekonia
1 iso sipuli
2,5 dl Valion kolmen juuston kermaa
2 munaa
pari dl juustoraastetta
Koskenlaskija-juustoa (pari pientä palaa aina taikinakupin pohjalle ennen täytettä)
1 iso suippopaprika
mustaa pippuria

Pekoni ja sipuli paistetaan. Kulhossa sekoitetaan kerma ja munat johon lisätään muut ainekset. Jaa täyte kuppeihin. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Isoäidiltä perintönä tulleet piparkakkumuotit toimivat oivana muottina tässä. Tein taikinasta noita isoja kukkia ja ne olivat juuri sopivan kokoisia muffinssipellin koloihin. Aluksi pelkäsin, että kukan muoto häviää uunissa, mutta hienosti se pysyi :)


Samalla kun uuni oli päällä, tein vielä kaksi pellillistä masaliisaa (ohje tästä). Toinen pellillinen lähti muille suille :)

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Mikä ihana idea käyttää muottia näihin piirakoihin!
    Meillä on viikonloppuna juhlat ja jos suinkin ehdin, näitä mä teen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Olisin varmasti tehnyt pyöreitä, mutta en löytänyt sopivan kokoista muottia... onneksi, koska nämä on paljon suloisempia :) Rahkavoitaikinan tekee nopeasti, eikä täytteessäkään kauaa mene :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kivaa vaihtelua tälläiset pienet piirakat, vähän enemmän on näpräämistä isoon piirakkaan verrattuna, mutta joskus on kiva näprätä ;)

      Poista
  3. Oih, ja voih...kyllä sie oot tosi ahkera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Oon kyllä sellanen tekijätyyppi, tykkään touhuilla kaikenlaista. Telkkaria kattelen vasta myöhään illalla bloggailun ohessa... Niin ja mä olen hoitovapaalla, joten aikaakin on vähän enemmän kuin mitä työssä käyvillä :)

      Poista
  4. Ihana idis tuo piparireunus piiraissa...pitääpä muistaa ensi kerralla, kun teen piiraita muffinssipellillä. Samaa mieltä muiden kanssa ahkeruudestasi/innostasi leipoa.... blogistasi on tullut yksi niistä joissa käyn kurkkaamassa onpa kuinka kiire tahansa. Nyt iltapäivällä tulin töistä aikaisemmin ja päätin ensin tehdä harrastuksiin liittyviä juttuja mm blogikierrroksen ja jatkan sitten vasta työhön liittyviä töitä taasen koko illan kotona työhuoneessa. Mukaani lähti muutama ohjeesi tehtäväksi sitten kun ehdin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi ihanasta kommentista, tulin siitä kyllä tosi iloiseksi. Todella ihanaa kuulla, että tykkäät käydä täällä vierailulla ja hienoa jos vielä löydät ohjeitakin kokeiltavaksi :)

      Poista
  5. Ihania! Tuolla muotilla tulikin tosi kivat reunat, kiva että muoto säilyi uunissa :) Eikä yhtään hullumman kuulloinen täytekään. Pekonia ja juustoja, nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mietein jossain vaiheessa, kun leivoin, etten olisikaan laittanut noita muffinssipellille vaan jättänyt litteiksi kuten sun sydänpiirakatkin. Nekin olisi ollut hauskan näköisiä kukkapiirakoita! :) Ehkä joskus kokeilen niinkin... Täyte oli ihana! ;D

      Poista
  6. Hei kuinka monta kpl piirakoita tulee tuosta taikina määrästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eija! Tuolla postauksessa lukee, että taikinasta saa 24 kappaletta pieniä piiraita tai yksi normaali uunipellillinen.

      Poista
  7. Hei! Teitkö nämä minimuffinssipellille? Jos et niit onkohan mahdoton ajatus saada onnistumaan niihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tein nämä tavallisen kokoiselle mufginssipellille ja piirakoita tulee ohjeella 24kpl. Jos teet minipellille niin näpräämistä on paljon ja piiraita tulee kolminkertainen määrä eli noin 70kpl.

      Poista
  8. Hei! Oletko koskaan pakastanut näitä piiraita? Jos olet pysyikö ne pakkasen jälkeen vielä hyvän makuisina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Olen pakastanut paljonkin ja hyvin toimii 👍 Rasvaisia tuotteita ei silti kannata pitää kauaa pakastimessa. Maksimissaan ehkä noin 2 kuukautta.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊