Tarun Taikakakut

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Heppa-täytekakku vadelmatäytteellä

Hei!
Pääsin taas viikonloppuna kakkuhommiin :) Veljeni tyttärelle tein heppa-kakun. Hän sai itse valita kuvan ja värimaailman. Kakkukuva on sokeripaperia ja se muuttuu kerman päällä kuin aidoksi kuvaksi, kun pinta saa kosteutta se muuttuu kiiltäväksi. Tämä toimii loistavasti kakuissa joihin tulee esim henkilöstä kuva. Tässäkin se toimi hyvin kun oli aidon hevosen kuva. Kakussa on 7 munan sokerikakkupohja 22 x 32cm jonka kostutin maidolla. Täytteenä on Kinuskikissan raikas marjatäyte vadelmista. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa. Koristeet on sokerimassaa.
Onnea Aino! <3


Raikas vadelmatäyte: 22 x 32cm kakuun
6 dl kermaa
2 prk valion vaniljarahkaa
6 rkl sokeria
600 g vadelmaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon soseutettu vadelma ja rahkat. Lopuksi vaniljakreemijauhe pienissä erissä. Tästä määrästä tulee vahvat välit. 




Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Upean näköisiä leipomuksia sinulla <3 mukavaa syksyä sinulle !

    VastaaPoista
  2. Kivan kakun Aino sai :) En ole koskaan käyttänyt sokeripaperia, mutta se voisi sopia kiireellisiinkin tilanteisiin, koska sen avulla saa ilmeisesti aika näppärästi kuvallisen kakun.

    Tuo täyte kuullostaa ihanalta, kun siihen ei tule liivatetta. Yritän koittaa välttää liivatteen käyttöä ja laitankin sitä yleensä niin vähän, että useimmiten joudun pelkäämään hyytymisen puolesta. Minkä merkkistä vaniljakreemijauhetta muuten käytät? Itselläni on ollut käytössä Sallisen jauhe, mutta sen maussa on jokin mistä en pidä. Löysin pari päivää sitten Milletti(?) merkkistä jauhetta, mutten ole vielä ehtinyt testaamaan sitä. Jostain luin, että niiden annostelu olisi hieman erilainen, että Sallisen tarvitaan vähemmän kuin Milletin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin itsekin tyytyväinen ja sankari myös :) Kokeilin taas erilaista pursotustakin ja siitä tuli ihan hauska! Tuo sokeripaperi on nopea käyttää, kun se pehmenee tosi nopeasti. Tein tasaisen kermapinnan alle, laskin kuvan siten, että ensin toinen reuna ja sitten pyöreästi laskin kuvan kakun pinnalle. Ja samantien (kun kuva on vielä kuiva), silitin kädellä keskeltä sivuille, jotta kaikki ilmakuplat tulisi pois. Kuvan muste ei leviä mihinkään vaikka pintaa koskee. Ensimmäistä kakkukuvaani en uskaltanut koskea ja lopputulos oli kuplainen ja epätasainen. Kuplat vaan korostuu kun kuva muuttuu kiiltäväksi...

      Tuo täyte on hyvä! Ja ilman Kinuskikissaa en olisi ikinä tajunnut, että kreemijauhetta voi käyttää täytteiden jämäköittämiseen. Olisin todennäköisesti pelännyt sen antavan liikaa makua, mutta asia ei ole näin. Niin ihanaa tämäkin oli! :) Yleensä käytän Sallisen jauhetta, mutta tällä kertaa mulla oli sellainen pieni pussi joka meni jo roskiin ja nimeä en muista... Makueroa näiden kahden välillä en huomannut. Tuota pussijauhetta on ilmestynyt tosi moneen kauppaan. Itse tykkään ostaa Sallisen, mutta nyt sitä ei löytynyt.

      Poista
    2. Ihailinkin tuota erilaista pursotusta, mutta unohdin viimeksi "sanoa" sen :) Kiitos sokeripaperin käyttöohjeesta! :) Mä en (näin ajatuksen tasolla) varmaan ois uskaltanut koskea siihen pintaan ellet ois kertonu et niin voi tehdä. Koitan muistaa sitten kun itsekin käytä sitä :)

      Tuo mun viimeksi ostama vaniljakreemijauhe on sellasessa pienessä pussissa, ehkä sitten sitä samaa ku sunkin :) Mä oon joskus aikoinaan kiinteyttänyt kreemijauheella muistaakseni mansikkamoussea, mutta se kreemin makua tuli sillon hieman läpi. Vadelman kanssa varmaan toimii paremmin, kun se on sen verran happamampi ja kaipaa muutenkin lisämakeutta. Mun tekis mieli heti sännätä testaamaan, mutta nyt on pakko jatkaa taas töiden tekoa ;)

      Poista
    3. Meillä on varmasti samaa vaniljakreemijauhetta :)
      Itse olen huomannut, että kun kakku on tekeytynyt, kreemijauheen makukin tasoittuu/häviää. Juuri täytteeseen sekoitettuna sen maistaa kyllä hyvinkin vahvasti. Nyt kun mietin asiaa niin minusta tuossa vadelmatäytteessä sitä ei maistanut niin hyvin kuin mansikassa joten vadelman kanssa se menee varmasti paremmin :)

      Poista
  3. Ihastuttavan näköinen kakku. Milläs tyllalla tuo kiemurainen pursotus on tehty? Olen kans käyttänyt jauhetta jämäköittämään täytteitä, vaan en kauheasti asialle lämpene ihan kaikissa mitä olen kokeillut. Tykkään enemmän leikkautuvasta/kunnolla hyytyneestä....en niinkäään puuromaisesta täytteestä. Helppoahan jauheen käyttö on..... ja joskus varmasti taas minäkin sitä käytän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Pursotus on tehty Städter 14 mm syvä-sakaraisella tähtityllalla, 14 mm:stä myydään myös lyhyt-sakaraisena, mutta se ei ole lainkaan sama asia. Tämä Städter 14 mm vastaa Wiltonin 1M tyllaa. On ihan paras tylla ja käytän sitä eniten :)
      Kyllä tuolle jauheelle on paikkansa, sitä on tosi helppo ainakin käyttää :) Liivatelehtiä käytän myös paljon. Tykkään molemmista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊