Tarun Taikakakut

perjantai 27. syyskuuta 2013

Karhunvadelma-suklaatorttu

Hei!
Olen saanut joskus siskoltani lahjaksi kirjan Suklaaunelmat ja siellä on ihana suklaatorttu-ohje. Pohja on kuin iso rapea keksi ja päälle tulee vanukasmainen karhunvadelma-suklaatäyte. Tämä ei ollut mitenkään tajunnanräjäyttävän hyvää, mutta joku tässä kiehtoi. Täytteessä ei maistunut vatukka kovinkaan, mutta tummasuklaa sitten senkin edestä. Itse en jotenkin tähän niin kovin lämmennyt ja siksi olinkin vallan ihmeissäni, kun siskoni tytöt 4v ja 3v söivät suurella halulla ja toinen otti lisääkin! ;D Jos tykkäät tummasta suklaasta ja karhunvadelmista, tämä saattaa olla juuri sinun torttusi ;D

Jauhotus näkyy rumasti tuossa reunassa, eikä sitä olisi lainkaan tarvittu mielestäni.


Karhunvadelma-suklaatorttu: 24cm (tai 10x30cm)

Pohja:
175 g vehnäjauhoja
30 g kaakaojauhetta
55 g tomusokeria
hyppysellinen suolaa
85 g voita
1 munan keltuainen

Laita kulhoon kuivat aineet sihdaten, tee keskelle kolo johon laitetaan keltuainen ja pehmeä paloiteltu voi. Nypi taikina ja vaivaa siitä pallo. Laita pallo tuorekelmun sisään ja laita se jääkaappiin tunniksi. Taikina on aivan hirveän kuivaa (keksitaikinamaista) ja sitä on vaikea saada pysymään pallona, halutessasi voit lorauttaa taikinaan vettä. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja (jauhota) vuoka. Minä painelin murun vuoan pohjalle sormin, ohjeessa neuvotaan kaulitsemaan, mutta siitä ei tullut mitään... Laita painellut taikinan päälle leivinpaperia ja kuivia herneitä painoksi. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
3 dl kermaa
175 g karhunvadelmahilloa
225 g tummaa suklaata
2 rkl voita

Laita kerma ja hillo kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Ota liedeltä ja lisää suklaa ja voi, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Kaada taikinapohjalle ja anna jäähtyä.

Minulla ei ollut karhunvadelmahilloa joten keitin sitä: Loraus vettä, 140 g karhunvadelmaa ja 50 g hillo-marmeladisokeria, keitetään muutama minuutti, lisätään kerma ja lopuksi suklaa.
Koristele torttu karhunvadelmilla.

Päivien aikana täyte ei hyytynyt tuon enempää. Pohjan koostumus näkyy myös hyvin tässä kuvassa. Täyte oli aika makea joten karhunvadelmat tulivat kyllä tarpeeseen ja mukavasti raikastivat torttua.

Terveisin taru

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Kaikki ei aina tykkää kaikesta, mutta onneksi kaikille taitaa löytyä joku lemppari. =)

    VastaaPoista
  2. Voi namskis, mitä ihanuuksia olet taas loihtinut, kun olen ollut nettipimennossa! Ihanata viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Ihanaa viikonloppua sinnekin! :)

      Poista
  3. Ihanan suklaiselta ja kauniilta tuo kakku näyttää... on varmasti hyvää:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olihan se hyvää, tumman suklaan kitkeryys vaan oli ehkä liian hallitseva. Mahtaiskohan tuo toimia maitosuklaalla ;D

      Poista
  4. Oi nam! Näyttääpä herkulliselta, etenkin toi kakkupala jossa täyte näkyy kunnolla :-) Toi makuyhdistelmä kuulostaa kyllä sellaiselta, jota tekis mieli kokeilla itsekin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimosa :) Täytteen koostumus oli kuin vanukkaassa ja karhunvadelmat on kyllä aina niin hyviä :)

      Poista
  5. Karhunvatukat kasvavat ryösäämällä. Kiitos vinkistä niiden hilloamiseksi. Nyt sitten keittiölaboratorioon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt pari vuotta ollut omia karhunvadelmia, ovat kyllä ihania! Sopivat joka paikkaan! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊