Tarun Taikakakut

lauantai 14. syyskuuta 2013

Myy-täytekakku Valkosuklaa-mustikka-täytteellä

Heips!
Tänään juhlitaan pienen Sofian 2-vuotissyntymäpäivää ja toiveena oli saada Pikku Myyn kuva kakkuun :) Kuva on maalattu marsipaanille. Täytteeksi tuli valkosuklaatäyte mustikoilla, pienen neidin lempimarjoilla :) Pohjaksi paistoin 8 munan sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla. Kakku on kooltaan 22 x 32 cm ja riittää 35-40 hengelle. Täytteen otin suoraan paljon tykätystä valkosuklaa-mustikkajuustokakusta. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa ja sitä meni pursotuksiin tasan 8 dl. Kukat ja lehdet ovat sokerimassaa. 
Hyvää syntymäpäivää Sofia! :D


Kakkukuvan maalauksesta lisää täältä.


Valkosuklaatäyte: 22 x 32 cm täytekakkuun 
600 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl vispikermaa
1½ dl sokeria
240 g valkosuklaata

1 litra mustikoita

Sulata suklaa mikrossa ja jätä se pöydälle jäähtymään. Vatkaa kerma. Yhditä keskenään tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Yhdistä tähän lopuksi kermavaahto.
Painele/ripottele täytteeseen mielesi mukaisia marjoja kun kokoat kakkua. Jos käytät pakastemarjoja laita ne täytteeseen jäisinä etteivät ne värjää täytettä. 

 Mustikat ripoteltuna täytteen päälle.

Terveisin Taru

17 kommenttia:

  1. Onpas komea kakku ! Pursotukset ovat tosi näyttävät ja toi kuva on niin upea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! :) Oli niin ihanaa tehdä pitkästä aikaa oikein täytekakkua! Ja huomenna saan tehdä toisen, jee! :D

      Poista
  2. Aivan ihana, tuo olisi sopinut mun siskolle, kun on aikamoinen Myy ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu :) Myy on melko helppo maalata, kun ei ole pieniä yksityiskohtia :)

      Poista
  3. Taas ihailen sun pursotuksia :) Upean näköiset! Pitäis itsekin harjoitella enemmän. Mulla on kans nuo Funny Letters-muotit, niillä tulee tosi kivannäköiset kirjaimet. Mun tulee vaan käytettyä niitä harvoin, kun on aina hankaluuksia irrotella ne palaset muoteista.. Sulla on niin siistin näköiset. Oisko antaa vinkkiä miten ne sais helpommin pois? 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Mulla on noista kirjaimista molemmat, pienet ja isot. Ei niitä oo kyllä häävi käyttää, tuon Sofiankin nimen kanssa tuli kyllä vähän purnattua, vaikka tiedän varmaan kaikki vippaskonstit :D Isot vielä menee, mutta nuo pienet on niin ohkasia, että varmasti katkeavat siirtovaiheessa, jos on onnistunut ensin sen saamaan irti muotista... :/
      Eli marsipaani on mun mielestä paras massa tähän, kun siihen tulee sellainen pikkaisen rasvainen pinta niin se irtoaa paremmin muotista. Massan paksuus on suht tarkkaa ettei se painaudu liikaa kiinni muottiin ja pinnalla saisi olla tomusokeria tai maissijauhoja. Parhaiten olen saanut kirjaimen ulos niin, että muottia taivuttaa ja läpsäyttää pöytään kuten viivotinta. Se täräyttää kirjaimen ulos nopsaan :)Olen tämän joskus jostain leivontablogista lukenut. Sanoisin että onnistumisprosentti on noin 70%. Joskus kirjain irtoaa ennenaikaisesti ja muotti läpsäyttää pöytään osuessaan kirjaimen muusiksi ;D Onnea harjoituksiin!

      Poista
    2. En ole tainnutkaan koittaa marsipaanista, kiitos vinkistä! Oon läpsytelly sitä läpyskää pöytää vasten, mutta joko kirjaimet on irronneet ennen aikojaan ja muussaantuneet tai jääneet ihan kokonaan jumiin. Ja maissijauhojakin pitää koittaa. Ehkä tämä tästä. Kiitos vielä :)

      Poista
  4. Kaunis kakku...... minäkin vanha "kääkkä" voisin haluta Myy- kakun itselleni. Olis oikein passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Kyllä Myy kakku sopii varmasti minkä ikäiselle tahansa :D

      Poista
  5. Täällä tulee postauksia sellasella vauhdilla että mukana ei meinaa pysyä :D Ihana pikku Myy ja tosi hienot pursotukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Mulla on jemmassakin aina jotain juttuja! Tänäkin vkloppuna tein vaikka mitä :D

      Poista
  6. Oi Pikku Myy on ihan mun lemppari! Ihana kakku! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimosa :) Myy on kyllä monen lemppari :D

      Poista
  7. Ihana kakku! Rakastan muumeja ja tämä kakku on kuin tehty minulle! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Muumit on kyllä hauskoja! Minä saan joka päivä oman annokseni muumeista tyttäreni kanssa :D

      Poista
  8. Kaikki kakkusi on aina niin upeita! Hienot, tasaiset pursotukset, taidokkaat maalaukset... Työnjälki ihan täydellistä.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊