Tarun Taikakakut

lauantai 23. elokuuta 2014

Mustikka-vadelmajuustokakku (24cm)

Heippa!
Sain päiväkahviseuraa yksi päivä joten oli hyvä syy leipoa ;) Ajatuksissa oli jo kauan kutkuttanut idea kuningatar-juustokakusta ja nyt pääsin sen toteuttamaan. Kakusta ei ihan tullut sellainen mitä se oli mun päässä, mutta hyvä kuitenkin. Ensi kerralla laitan tuorejuuston tilalle rahkan niin kakusta tulee raikkaampi ja pohjaan sopisi hyvin suklaiset keksit. Kakku oli miedon marjaisan makuinen, raikas ja hyvä kakku :D


Mustikka-vadelmajuustokakku (24cm)

Pohja:
200 g kaurakeksejä 
80 g voita 

Täyte: 
4 dl kermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
400 g maustamatonta jogurttia (1 Valion lakt.prk)
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 

Jaa täyte puoliksi! 

Toiseen puolikkaaseen: 
2 dl mustikkaa
5 liivatelehteä
1/4 dl vettä

Toiseen puolikkaaseen:
2 dl vadelmaa
5 liivatelehteä
1/4 dl vettä

Koristeeksi kotimaisia mustikoita ja vadelmia

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja jogurtti. Jaa täyte puoliksi kahteen kulhoon. Lisää toiseen puolikkaaseen sauvasekoittimella soseutetut mustikat ja toiseen kulhoon soseutetut vadelmat. Laita vadelmatäyte jääkaappiin odottamaan ja laita 5 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana mustikkatäytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kuin lisäät vadelmatäytteen.

Laita tunnin päästä 5 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen ja kiehauta vesi johon liivatelehdet liotetaan. Kaada tämä neste ohuena nauhana vadelmatäytteeseen ja kaada täyte varovasti toisen päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mielummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Kylläpä on taas kaunis kakku ja varmasti maistuukin tosi hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse :) Tämä oli hyvää, niin kuin kaikki juustokakut, rakastan juustokakkuja :D

      Poista
  2. Todella hieno kakku. Minä olen tykästynyt siihen Violan vaniljatuorejuuston, kun siinä ei ole samanlaista suolaisuutta, jota noissa perus maustamattomissa tuorejuustoissa on ja sen vuoksi se maistuu mielestäni raikkaammalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Minäkin tykkään tosi paljon siitä vaniljatuorejuustosta ja olen sitä yhteen passionjuustokakkuun käyttänyt. Tämä kakku tuli tehtyä aineksista joita sillä hetkellä jääkaapissa oli. Ensi kerralla haluaisin kokeilla tätä ihan kokonaan ilman tuorejuustoa ja käyttää tilalla rahkaa.

      Poista
  3. Herkullisen näköinen, runsas marjakerros päällä tekee kakusta juhlavan näköisen. Ajattelin heti kuningatarkakusta, että täytteessä olisi mustikka ja vadelma sekaisin, mutta olikin kiva, että ne oli omissa kerroksissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Mulla oli alunperin sellainen idea, että laitan vielä vaniljakerroksenkin, mutta laiskuus iski. Se olisi ollut hienon näköinen! :)

      Poista
  4. Ihanan marjainen :) käytän itsekin usein rahkaa marjamousseissa. Marjat jotenkin kaipaavat sitä raikkautta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Rahka sopii hyvin kyllä tähän ja jogurttia laitan ensi kerralla ehdottomasti. Tuorejuuston maku hieman häiritsi tässä vaikkakin maku tasoittui ajan kanssa. Ihanaa tämä oli :D

      Poista
  5. Kaunis ja ihanat jäiset marjat! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Marjoilla saa ihanaa näyttävyyttä ja väriä kakkuihin :)

      Poista
  6. Sopisiko tähän kiille päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti! :) Vaikka tälläinen:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2015/03/mustikka-valkosuklaajuustokakku-24cm.html

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊