Tarun Taikakakut

maanantai 22. syyskuuta 2014

Valkosuklaa-limejuustokakku (24cm)

Moi!
Tässä vielä yksi kakku jonka tein isälle. Tämä on niin hyvää ja ihanan raikasta, että yleensä tulee useampi pala napattua ;D Sitten asiaa tuosta oudon näköisestä kiilteestä. Tein tämän kakun pakastimeen etukäteen, ilman kiillettä. Ajattelin, että kiille menee huonoksi pakastimessa. Ja sitten kun oli aika tehdä kakku loppuun, oli kova kiire ja otin kakun pakkasesta viimetipassa ja tein kiilteen heti jäisen kakun päälle... mikä älynväläys! Kiille jäätyi tietysti heti ja muuttui tuollaiseksi hassuksi aaltomaiseksi eikä siitä enää muuttunut. No, hyvää oli ja taas ollaan hieman viisaampia! ;D



Valkosuklaa-limejuustokakku 24cm:
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 prk Valion valkosuklaa-lime-rahkaa
4 dl kermaa 
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g) 
5 liivatelehteä 
yhden limen kuoriraaste ja mehu 
1 tl vaniljasokeria 

Kiille: 
2 dl vettä 
noin ½ dl limen mehua (yhden limen mehu)
vihreää elintarvikeväriä 
3 liivatelehteä 
tomusokeria maun mukaan (mehu kannattaa jättää aika kirpeäksi) 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Notkista tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. (valkosuklaa palaa todella helposti joten sekoita sitä sulatuksen aikana 20 sekunnin välein! Valkosuklaa sulaa myös todella nopeasti) Lisää varoen tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan. Lämmitä limenmehu kattilassa kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana täytevaahtoon. Laita täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä. 

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi sekä mausta sokerilla. Jätä kuitenkin mehu aika kirpeäksi. Lisää väriä tikulla ihan vähän kerrallaan. VINKKI: Tee mehu valkoiseen purkkiin/astiaan jotta sinun on helppo katsoa värjätessä, että miltä väri näyttää kakun päällä. Ota mehusta 0,5dl erikseen kattilaan ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja kaada tämä kuuma mehu kylmän loppumehun joukkoon. Pidä ruokalusikkaa täytteen päällä ja kaada mehu lusikan kautta täytteen päälle ohuena nauhana. Näin estät täytteen ja kiilteen sekoittumisen. 
Laita taas jääkaappiin hyytymään mieluummin 3 tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Käy veitsellä kakun reuna läpi ennen irrottamista. Tai käytä reunakalvoja.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Valkosuklaa toimii aina ja limen kanssa ovat varsin herkullinen makupari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Itse tykkään, että valkosuklaa on joskus liian tunkkaista, kun se on niin makeaa, mutta tässä se toimii aivan loistavasti! Kakku on ihanan raikas :)

      Poista
  2. Minusta tuo on oikeastaan aika kivan näköinen pinta, vaikka eihän se silloin siltä tunnu, kun haluaa sen olevan sileä kuin peilijää. ;) Kiitos, kun viisastutit meitäkin, pannaan oppi takaraivoon, jos joskus tulee vastaavia tilanteita. :D Ihana kakku, suosikkimakuja, ja kaunis koristelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori :) Itsekin mietin, että tuo on toisaalta aika hauskakin. Oisin voinut ripotella tuohon kakun toiseen laitaan keksinmuruja ja laittaa suklaasimpukoita ja väittää et ihan tarkotuksella tein meri-aiheisen kakun! ;D Tulee meinaan ihan meri tuosta pinnasta mieleen! Kotileipuri oppii kokeilun ja erehdyksenkin kautta, joskus omien, joskus muiden :)

      Poista
  3. Mun mielestä tosi kaunis koristelu ja tuo "epäonnistunut" kiille näyttää hauskalta. Mä olen tehnyt tuon kiilteen Marlin Juissi sitruuna-limejuomasta, toimii hyvin silläkin, siinä ei tartte käyttää väriainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :) Ja kiitos vinkistä, pitääpä ensi kerralla kaupassa katsoa löytyiskö tuota mehua :)

      Poista
  4. Moikka!

    Monellekohan tästä herkkukakusta riittää? :-)

    t. Ensikertalainen juustokakuissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ensikertalainen ;) Tämä olikin melko haastava kysymys... kaikki riippuu muusta tarjottavasta ja syöjien herkkuhampaan kolotuksesta. Mutta uskallan luvata, että ainakin 12-16 henkilöä tällä herkuttelee. Mutta kaikki riippuu todellakin syöjien nälästä. Kannattaa siis laskea mielummin yläkanttiin. Kakku on myöskin salakavalaa ja helposti hupenevaa koska se ei ole liian makeaa vaan todella herkullista ;D

      Poista
  5. Niin orjallisesti luin ohjetta kakkua tehdessä, että unohdin vaniljasokerin täytteestä, kun ei sitä missään vaiheessa käsketty laittamaan :D Maistoin kyllä ennenkuin laitoin sen vuokaan, ja veikkaus on, että maistuu kyllä ilmankin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkin voi siis käydä, kun oikein keskittyy :D No tuo vaniljasokeri ei ole tuossa missään suuressa roolissa ja sen voi aivan hyvin jättää vaikka kokonaan pois eikä sitä edes huomaa. Tämä on kyllä hyvää kakkua ;D

      Poista
  6. voikohan tuon pakastaa kiilteen kanssa?=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa. Itse en kyllä ehkä uskaltaisi ettei käy samalla tavalla kuin tässä kakussa... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊